Crònica de l'actuació a la Diada del 96è Aniversari dels Nens del Vendrell

7 de juny de 2022

Diumenge 5 de juny 90 membres de la Conlloga, acompanyats per la Colla Borumballa, vam participar en la Diada del 96é Aniversari dels Nens del Vendrell. Era la primera vegada, segons ens digueren, que una muixeranga actuava en aquesta localitat del Baix Penedés. Aquesta és la primera eixida fora del País Valencià després de la represa de l'activitat muixeranguera.

Els Nens del Vendrell són una colla històrica del món casteller, fundada el 1926, amb una llarga trajectòria i amb molt de reconeixement social a Catalunya. La raó d'aquesta actuació era tornar la visita que ens van fer a Castelló amb ocasió de la Trobada de Muixerangues d'enguany. A més de la colla amfitriona i la Conlloga, van actuar els Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona.

Després de l'actuació a Ares del Maestrat i enmig dels assajos preparatoris dels aplecs de Penyagolosa i dels Ports, aquesta eixida es va agafar amb molta il·lusió. El desplaçament es va fer amb dos autobusos. En arribar al Vendrell vam anar al local dels Nens, on ens van rebre i ens el van ensenyar. Allà ens vam posar la camisa groga terrosa i amb la faixa baix del braç vam anar cap a la plaça vella, ubicació de l'actuació, la qual es va desenvolupar al llarg de dues hores amb un format de rondes alternes, precedides d'una ronda conjunta al principi i una altra ronda de pilar de comiat al final.

Vam entrar a plaça amb quatre Guionets, i ja durant l'actuació la Conlloga vam fer el Pilar de quatre d'inici, el Remat d'Alta de Cinc i dos Pilons simultanis, la Sénia, la Torreta i el Remat d'Alta Clàssica, simultanis, l'Altar (P4 central + 4 P3 + 2 P2 als costats) i el Pilar de quatre de comiat. El públic de la plaça, així com les castelleres i castellers que no estan acostumades a veure muixerangues, es van sorprendre per les estructures diferents als castells, així pel dinamisme de les muixerangues, en especial amb la Torreta quan es va desplegar i amb la Sénia i el seu moviment.

Després de la Diada vam tornar al local dels Nens del Vendrell, on vam dinar arròs juntament amb les altres colles, i després vam participar en el concurs d'apilar caixes de cervesa. Ens ho vam passar molt bé!

Especial menció a la nostra xicalla, en especial a aquella que a poc a poc va assolint la tècnica i els coneixements necessaris, i aquella que ha canviat de rols. També la més "veterana", que mostra a la més novella la manera de fer Conlloga.

 

VIDEOS

En la següent llista de reproducció del nostre canal de Youtube estan disponibles algunes de les figures que vam alçar, gravades per Jesús Arbués amb una càmera panoràmica Insta 360 ONE X: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYAwAOlmLVpm2k4gSbkuwcAH1S4Z5T-sV

La retransmissió en directe de tota la diada a través del Twitch també está dispnible en el canal de Youtube dels Nens del Vendrell: https://www.youtube.com/watch?v=sVm4AM-dqmU

FOTOS

Àlbum de fotos de Carmina Ribes: https://www.facebook.com/conllogamuixerangacastello/posts/5189454981089731

Àlbum de fotos de Tàfol Nicolau: https://www.facebook.com/conllogamuixerangacastello/posts/5195867417115154