La Conlloga a l'aniversari de les Normes de Castelló

13 de desembre de 2021

La Conlloga mai ha fallat a l'aniversari de les Normes de Castelló. De fet, la nostra primera figura en públic va tindre lloc en la Fira d'Entitats organitzada per Castelló per la Llengua en la plaça de Santa Clara en desembre de 2013. A més a més, als nostres estatuts consta que un dels nostres objectius com associació cultural és la normalització i la promoció del valencià, llengua que és, de fet, la que utilitzem en les nostres comunicacions internes i externes.

Així doncs, amb aquests antecedents, dissabte passat vam participar dels actes commemoratius d'aquesta efemèride tan lligada a la història contemporània de la nostra ciutat. Juntament amb altres entitats de cultura popular, com són el grup de danses El Millars I els dimonis de Botafocs, a més del grup de dolçaina i tabal de La Llavor, que ens va posar l'acompanyament musical.

Al llarg del recorregut vam fer un Retaule enfront de la casa Matutano, lloc on es va arribar a l'històric acord ortogràfic del 1932. Després, ja en la plaça Major, enfront de l'Ajuntament, vam fer un Pilotó, un remat d'Alta de Cinc i dues Senietes simultànies.

La nit la vam acabar ballant, primer amb La Trocamba Matanusca en la mateixa plaça Major, i després amb Xavi Sarrià I la nostra Xiomara Abello, en la plaça de l'Hort dels Corders, la plaça més muixeranguera de Castelló, on no van faltar els pinets en determinades cançons.

Amb aquesta actuació tanquem el primer cicle de la temporada I ens agafem uns dies per recarregar piles. Ens tornarem a veure el 7 de gener al Cau per preparar el segon cicle, que ens haurà de dur a la Trobada de Muixerangues de Castelló.

 

En el següent vídeo del canal de Youtube de la Conlloga podeu vore el pilotó que vam alçar a la plaça Major durant la nostra actuació: https://www.youtube.com/watch?v=r-L3cRKGLog