Actuació pel vuité aniversari de la Conlloga

29 de novembre de 2021

Dissabte passat ens vam tornar a abraçar, com diu la cançó de Xavi Sarrià. 629 dies després la Conlloga va tornar a fer una actuació, i va ser, com no podia ser d'una altra manera, a la nostra plaça emblema, l'Hort dels Corders, la plaça més muixeranguera de Castelló de la Plana.

Malgrat les baixes d'última hora, motivades per la precaució del moment en què ens trobem, la Muixeranga de Castelló ens vam presentar amb més de cent camises per tornar a fer una actuació oficial després de l'esclat de la pandèmia de la covid-19 (si no comptem aquells pinets simbòlics a l'acte d'inauguració del Festival polirítmia de València el juliol passat). No cal dir que els nervis ens feien pessigolles a la panxa i que l'emoció de tornar a fer allò que tant ens agrada i que durant massa temps no hem pogut fer, ho impregnava tot. Però en quant el tabal va començar a sonar, seguit de l'inconfusible so de la dolçaina, els nervis van passar, amb la consciència del que anàvem a fer: muixerangues.

Acompanyades per les amigues i amics de la Llavor d'Almenara, Pep Oria i altres membres de l'escola de dolçaina i tabal, vam entrar a plaça fent pinets de dos caminats amb la xicalla, per a, tot seguit, fer dos Pilons simultanis, amb protagonisme de les i els adolescents, futures alçadores i alçadors. A continuació vam fer un Pilar de Quatre o Pi doble amb dues Senietes al costat.

crònica actuació vuitè aniversari

Pilar de 4 amb dos senietes

 

Després del pilar de 4 amb dues senietes vam realitzar un Pilotó "marca de la casa". L'estrena va arribar amb dos Balls de Gegantets, dansa que per primera vegada feia la Conlloga en una actuació oficial. Abans d'acabar vam fer una Torreta sense desplegar que vam deixar neta. Vam finalitzar l'actuació amb una sèrie de set pinets de tres simultanis.

Durant l'actuació es va seguir en tot moment el Protocol de la Federació Coordinadora de Muixerangues, tal com s'aprecia en les imatges.

En definitiva: hi ha molta satisfacció en la Conlloga per haver tornat a actuar, fet aquest que repetirem ben aviat. Però també perquè comptem amb noves companyes i companys que, com nosaltres, comparteixen els valors de la muixeranga i l'amor per la nostra cultura popular. Recordeu que tothom és benvinguda I benvingut a la Conlloga Muixeranga de Castelló.

 

En el següent enllaç del canal de Youtube de la Conlloga teniu disponibles en vídeo totes les figures de l'actuació del vuité aniversari a la plaça del'Hort dels Corders: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYAwAOlmLVpkrT6ZJvWF21uQ6mfXzSOKQ