Actuació a la Fira Medieval d'Argelita (l’Alt Millars)

7 de desembre de 2021

En el marc de la Fira Medieval d’Argelita, l’Ajuntament d’aquesta localitat ens va convidar a actuar a l’ombra de la torre medieval de l’antic palau de Zei Abú Zeit, l’útim rei de la València islàmica. A pesar de les restriccions marcades per la pandèmia (en tot moment es van seguir les instruccions del protocol de la Federació Coordinadora de Muixerangues) i d’estar enmig d’un pont festiu, una bona representació de la Conlloga es va desplaçar fins aquest municipi de de l’Alt Millars en un matí fred (més de seixanta persones).

Al llarg de l’actuació es va fer una entrada a plaça en tirereta de pilars caminants, seguides per dues Marietes simultànies. A Continuació una Senieta, el Ball de gegantets, un Pilotó i un Pilon alhora que dos poms d’Alta de Cinc simultanis. L’actuació va finalitzar amb cinc pinets de tres de comiat. La música va córrer a càrrec de La Llavor, que, com sempre, van estar espectaculars.

Després de l’actuació vam fer un dinar a la plaça, on vam sentir el caliu de la germanor.

Dissabte que ve tornarem a actuar en l’acte comemoratiu del 89 aniversari de les Normes de Castelló.

 

En el següent enllaç del canal de Youtube de la Conlloga teniu disponibles en vídeo les figures de l'actuació a la Fira Medieval d'Argelita: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYAwAOlmLVpnBUIMsPoxzj6db4nVvU3Oe