Crònica de l'actuació a Borriol amb els Moixiganguers d'Igualada  

14 de març de 2022

El passat dissabte 12 de març vam tindre l'oportunitat d'actuar al costat d'una gran colla castellera com són els Moixiganguers d'Igualada, que han aprofitat la seua estada en les nostres comarques per conèixer algunes poblacions i mostrar la tradició castellera, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Així, amb la col·laboració d'Escola Valenciana i de l'Ajuntament de Borriol, es va dur a terme en aquesta localitat una actuació de muixerangues i castells, amb una cercavila previ des de la plaça de la Font fins a la plaça del Pou.

La Conlloga, que va mobilitzar 80 camises, va fer dos Pilons simultanis amb protagonisme de la xicalla i dues Senietes, també simultànies, durant la cercavila, i ja en les rondes, amb una entrada amb Pas de Gegantets, un remat net d'Alta de Cinc, un Pilotó, una Torreta i sis Pinets de tres de comiat. A les portes de la VII Trobada de Muixerangues de Castelló, que tindrà lloc el dissabte 26 de març, aquesta actuació va servir per escalfar motors de cara ala gran cita i per retrobar-se amb les sensacions d'estar en plaça. L'acompanyament musical indispensable va estar a càrrec de la colla de dolçaina i tabal de l'associació del Primer Molí de Castelló.

Per la seua banda, els Moixiganguers d'IGualada van fer quatre Pilars de quatre, durant la cercavila, un Pilar de quatre caminat per entrar a la plaça del Pou, un castell Tres de set amb agulla, un Dos de set i un Quatre de Set, en les rondes, i dos Pilars de quatre aixecats per sota per finalitzar una actuació que converteix Borriol en plaça de set. Enhorabona per l'actuació, companyes!

Després de l'actuació, l'Ajuntament de Borriol va oferir a les dues colles una picadeta, moment en què s'intercanviaren mocadors i impressions. Esperem tornar-nos a trobar, moixiganguers.