Trobada de Muixerangues del 7 de maig en Castelló  

11 de maig de 2022

El passat dissabte 7 de maig es va dur a terme una trobada de muixerangues dins dels actes organitzats per Acció Cultural del País Valencià per commemorar el 25 d'Abril, la fatídica derrota de la batalla d'Almansa, que, com diu la dita, «a tots alcança». I en aquest cas la localitat escollida va ser Castelló de la Plana i el marc, la plaça de bous, en record del discurs de Joan Fuster en 1982, aquell d'"ara o mai!".

 

Per a la trobada es reuniren quasi 600 muixerangueres i muixeranguers de huit colles de nord a sud del País: la Muixeranga de Vinaròs, la Conlloga Muixeranga de Castelló, la Jove Muixeranga de València, la Nova Muixeranga d'Algemesí, la Muixeranga de Sueca, la Muixeranga La Socarrà de Xàtiva, la Muixeranga de la Marina Alta i la Muixeranga d'Alacant. Aquestes colles anaren acompanyades per diversos grups de dolçaina i tabal. Aquesta va ser la trobada més multitudinària des de la pandèmia, tant pel nombre de colles com de muixerangueres i muixeranguers.

En el cas de la Conlloga, es van presentar més de 150 camises, acompanyades per La Llavor d'Almenara. En ser la colla local, encapçalàrem el recorregut de la cercavila, precedits pels dimonis de Botafocs, una marxa cívica que recorregué els carrers del centre de Castelló, des de la Farola a la plaça de bous, amb el lema «Ara i sempre som País Valencià».

La trobada de muixerangues va començar a les 16.30 h en la Farola (plaça de la Independència) i després marxà en cercavila. Durant el recorregut les colles van alçar diverses torres, així com dins de la plaça, on es van fer els concerts i els parlaments commemoratius.

La Conlloga vam alçar 15 figures, 10 d'elles diferents i cobrint pràcticament tot el repertori assajat fins al moment, amb gran varietat, de tres, quatre i cinc pisos, i amb molta participació. Concretament, vam fer les següents muixerangues:

Farola:
1) Sénia
2) Alta de 5

Recorregut:
1) Pilon + Figuereta + Pilon
2) Pilar de 4 aixecat per baix
3) Torreta + Torreta sense desplegar + Torreta

Plaça de bous:
1) Alta Clàssica
2) Pilotó + 4 pinets de 3

En paraules de Borxo Garlito, el nostre cap de colla: "dissabte va ser un dia bonic, d'eixos que fan colla, i ben segurs estem que en tindrem uns quants més en el que resta de temporada". De moment ens veiem divendres al Cau per fer un altre assaig i preprar les pròximes actuacions.

 

En els següents enllaços poderu accedir als àlbums de fotos de Carmina Ribes i Tàfol Nicolau:

CARMINA RIBES

https://www.facebook.com/conllogamuixerangacastello/posts/5103330466368850

TÀFOL NICOLAU

https://www.facebook.com/conllogamuixerangacastello/posts/5101540113214552