Actuació al III Aplec de Dolçainers i Tabaleters de la Plana (la Vall d'Uixó)  

9 de març de 2020

Per segon any consecutiu dissabte 7 de març, en el camí cap a la V Trobada de Muixerangues de Castelló, vam participar al III Aplec de Dolçainers i Tabaleters de la Plana que organitza la Falla “Ja estem tots” de la Vall d'Uixó (la Plana Baixa), una actuació que ens feia molta il·lusió perquè sempre hem estat molt comboiats i comboiades per aquesta entitat i perquè de la Vall va ser el mestre que va dirigir el Ball de Torrent de Nules de 1912 que va vore per última vegada el Pilotó fins que la Conlloga va recuperar aquesta figura en 2016, i d'esta localitat fou també Mauricio Navarro, un mestre de ball de valencians que va participar en el Corpus de Madrid en 1689 i que sembla que estava molt ben considerat.

Amb aquests antecedents històrics, després d'entrar a plaça amb un pas de gegantets vam alçar un Pilotó enfront de l'Ajuntament i de les autoritats, entre les quals es trobava l'alcaldessa Tania Baños. A continuació vam fer un remat de Morera o Branca escortada per dos Pilons executats per la nostra xicalla en els pisos superiors. Durant el passacarrer vam fer un remat de Tomasina i vam acabar a la plaça del Circ amb una Figuereta i un altar amb un Pilar de quatre al centre i a cada costat amb un Pilar de Tres i un Pinet de dos.

Després va vindre la festa i el sopar de germanor amb un excel·lent empedrao vallero del qual vam gaudir tota la Conlloga.

A l'Aplec d'enguany han participat 230 músics de 15 colles de dolçaina i tabal, a mes del grup de danses local Arcude.

Moltes gràcies a la Falla “Ja estem tots”, esperem tornar a trobar-nos aviat.

 

En el següent enllaç teniu disponible una selecció de fotos: https://www.conllogamuixeranga.com/galeria/iii-aplec-de-dolcainers-i-tabaleters-de-la-plana-la-vall-duixo