Sisena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam!

13 de novembre de 2019

Enric Sorribes
10/11/2019

Com ja és costum en els últims anys, dissabte vam actuar en la Fira Trovam Proweekend, un dels principals esdeveniments de la indústria cultural valenciana, concretament dedicada a la música, i que té lloc a la nostra ciutat. Pel que fa a la participació de la Conlloga Muixeranga de Castelló, la novetat d'enguany era que ho féiem per partida doble, de matí i de vesprada. I l'escenari escollit va ser la plaça de l'Hort dels Corders, la plaça més muixeranguera de Castelló, marc de la nostra Trobada de les festes de la Magdalena.

Al matí vam fer un taller i una exhibició de muixerangues entre el concert de Canta Canalla i Dani Miquel, on el protagonisme li va correspondre, sobretot, a la nostra xicalla. Vam obrir plaça amb Pas de Gegantets i a continuació dos Pilons simultanis, tres Senietes, una Figuereta i cinc Pilars de tres de comiat. Totes les figures, de tres altures, integrants del repertori tradicional de les torres humanes valencianes. Cal dir que els nostres xiquets i xiquetes s'ho van passar molt bé.

Ja a la vesprada, després del concert de Miquel Gil i abans del d'El Diluvi, vam fer una Torreta (figura muixeranguera per excel·lència), una Morera (la primera figura de cinc pisos de la temporada), un Pilotó i un Altar amb un Pilar aixecat per sota. Tot el que vam realitzar tant al matí com a la vesprada va ser un reflex del treball fet en les darreres setmanes als assajos al Cau Muixeranguer de Castelló. La nit la vam acabar ballant als concerts del festival, tant a l'Hort dels Corders com a la plaça Major.

Volem agrair a l'organització del Festival que un any més comptaren amb la nostra colla i desitgem llarga vida al Trovam!