Presentació de la VII Trobada de Muixerangues de Castelló

28 de febrer de 2022

La Conlloga Muixeranga de Castelló va presentar ahir dijous al Menador-Espai Cultural, la VII Trobada de Muixerangues de Castelló, coorganitzada per la Conlloga Muixeranga de Castelló, l'Institut Valencià de Cultura i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló. La Trobada tindrà lloc el segon dissabte de les Festes de la Magdalena (26 de març), a les 12 h, a l’esplanada del Palau de la Festa. Han presentat l'acte Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Verònica Ruiz, regidora de cultura de l'Ajuntament de Castelló, Irene López, presidenta de la Conlloga i Borxo Garlito, cap de colla.

En aquesta ocasió les tres colles participants en la VII Trobada de Muixerangues de Castelló seran la Muixeranga de Barcelona, la colla castellera Nens de Vendrell i els amfitrions, la Conlloga Muixeranga de Castelló. Els Nens del Vendrell tornaran a la nostra ciutat després d’haver actuat l’any 1958 a la plaça de bous, durant els actes de celebració de les Festes de la Magdalena. També acompanyaran la trobada la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d'Almenara i diversos músics a títol individual.

Enguany serà una trobada especialment emotiva pel fet d’arribar després de dos anys sense poder actuar i perquè la Trobada de Muixerangues s’ha consolidat com un acte destacat dins de la programació de les Festes de la Magdalena i en el calendari muixeranguer.

Durant l’acte de presentació de la trobada també s’ha anunciat la designació de la Conlloguera 2022, que enguany ha recaigut en el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló per la seua tasca d’investigació i recuperació de la memòria i pels seus valors i principis de cooperació i compromís col·lectiu, que coincideixen amb els de la cultura popular i de les muixerangues en especial.

Juntament amb la presentació de la trobada i l’anunci de la Conlloguera 2022, també s’han presentat el Concurs de Fotografia VII Trobada de Muixerangues de Castelló, que es realitzarà a través d’Instagram, i el vídeo de promoció de la trobada.