Presentació de la V Trobada de Muixerangues de Castelló

27 de febrer de 2020

La Conlloga Muixeranga de Castelló presentà el dijous 27 de febrer al Menador-Espai Cultural, la V Trobada de Muixerangues de Castelló, coorganitzada per la Conlloga Muixeranga de Castelló i l'Institut Valencià de Cultura, i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló. La Trobada tindrà lloc el segon dissabte de les Festes de la Magdalena (21 de març), a les 12 h, a la plaça Hort dels Corders. Han presentat l'acte Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Verònica Ruiz, regidora de cultura de l'Ajuntament de Castelló, Mireia Andrés, presidenta de la Conlloga i Borxo Garlito, cap de colla.

En aquesta ocasió les tres colles participants en la V Trobada de Muixerangues de Castelló seran la Muixeranga de Barcelona, la colla castellera Nens de Vendrell i els amfitrions, la Conlloga Muixeranga de Castelló. Els Nens del Vendrell tornaran a la nostra ciutat després d’haver actuat l’any 1958 a la plaça de bous, durant els actes de celebració de les Festes de la Magdalena. Mireia Andrés ha destacat que "aquesta és la contribució de la Conlloga al 75 aniversari de la configuració actual de les Festes de la Magdalena". També acompanyaran la trobada la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d'Almenara i diversos músics a títol individual.

Enguany serà una trobada especialment emotiva pel fet d’arribar a la cinquena edició i perquè la Trobada de Muixerangues s’ha consolidat com un acte destacat dins de la programació de les Festes de la Magdalena i en el calendari muixeranguer.

Durant l’acte de presentació de la trobada també s’ha anunciat la designació de la Conlloguera 2020, que enguany ha recaigut en Dolors Mas, mestra, activista i una de les fundadores de l’Associació Josep Climent. En el nomenament de Dolors Mas com a Conlloguera 2020 s’ha valorat el seu suport als valors i principis de cooperació i compromís col·lectiu de la cultura popular i de les muixerangues en especial.

Juntament amb la presentació de la trobada i l’anunci de la Conlloguera 2020, també s’han presentat el Concurs de Fotografia V Trobada de Muixerangues de Castelló, que es realitzarà a través d’Instagram, i el vídeo de promoció de la trobada.

Enguany s’espera superar les xifres de l’anterior edició de la trobada que va ser un èxit de participació i organització, amb 600 participants entre muixeranguers i músics i 2000 persones de públic assistent.

Cartell Trobada 2020