Cavalcada de les Magues de Gener 2020

15 de gener de 2020

Fotos: Javier Hurtado, Raquel Dasca i membres de la Conlloga.

El passat 12 de gener vam tornar a València, al Cap i Casal, per participar en la Cavalcada de les Magues de Gener de la Festa de la Infantesa, un acte organitzat per la Societat Coral “El Micalet”, i que compta amb la participació de nombrosos col·lectius, incloent muixerangues. Enguany, a més de la Conlloga, van participar la Jove Muixeranga de València, la Muixeranga de Xàtiva i la Muixeranga de València. En la nostra participació en la cavalcada vam estar acompanyades amb les dolçaines i els tabals de La Llavor d’Almenara.

Durant el cercavila, que va anar des de la plaça d’Alfons el Magnànim fins a la plaça de l’Ajuntament (passant pel carrer de la Pau i pel carrer de sant Vicent), vam fer dues Figueretes, un Palmeral i un Retaule, i ja a plaça, davant de l'Ajuntament, vam fer tres Pilons simultanis a càrrec de la nostra xicalla i un Pilotó.

          

Durant el recorregut vam viure un moment de tensió quan un grup d'extrema dreta ens va barrar el pas en el carrer de Sant Vicent. Malgrat els insults i la intimidació vam fer una Figuereta, amb la qual vam oposar dignitat i cultura front a la intolerància. I vam continuar avant perquè mai no podran res davant un poble unit, alegre i combatiu.

      

Volem aprofitar per donar l’enhorabona als companys i companyes, incloent la xicalla, que van aguantar amb coratge i humor els crits i les amenaces. Moltes gràcies també als amics i amigues de La Llavor dolçaina i tabal d'Almenara per la música i per acallar els brams dels intolerants.

Cavalcada de les Magues de Gener 2020