VI Trobada de Muixerangues, una trobada diferent

15 de març de 2021

Ja fa 5 anys que el segon dissabte de Magdalena és dia de muixerangues a la ciutat de Castelló. Aquest dia, la Conlloga Muixeranga de Castelló organitza la Trobada de Muixerangues de Castelló, que els darrers anys ha reunit centenars de muixeranguers i músics a la plaça de l’Hort dels Corders, consolidant-se com un acte més dins la programació de les Festes de la Magdalena.

Ja fa un any que no es veuen muixerangues a les places però, tot i això, la Conlloga no va voler deixar passar aquest dia especial i va realitzar la VI Trobada de Muixerangues de Castelló, que enguany, obligadament, va ser una Trobada diferent. L’acte, realitzat completament en format virtual, es va retransmetre en directe pel canal de YouTube de la Conlloga el dissabte dia 13 a partir de les 12:30 h i va comptar amb moltes sorpreses: vam conèixer al dissenyador del cartell d'enguany, vam descobrir els guanyadors del concurs de fotografia en Instagram, vam fer públic el nom del Conlloguer/a de l’any, Pep Oria, pel seu compromís i suport als valors i principis de la cultura popular i de les muixerangues en particular, vam presentar el vídeo de la trobada d'enguany i vam escoltar emocionats la Muixeranga.

A més, donat que els músics són una part essencial de les muixerangues, La Llavor i diferents dolçainers i tabaleters de la ciutat van tindre un paper important durant l’acte i la Conlloga va convidar a tots els dolçainers, tabaleters i altres músics a interpretar la Muixeranga des dels seus balcons com una de les principals activitats de la VI Trobada. La interpretació conjunta de la Muixeranga des dels balcons a les 13:30 h i també es va poder seguir en directe pel Youtube de la Conlloga.