La conlloga muixeranga de Castelló té una integrant d'Anglaterra que, en primera persona, relata com la cooperació és un factor clau.
El passat 12 de gener vam tornar a València, al Cap i Casal, per participar en la Cavalcada de les Magues de Gener de la Festa de la Infantesa, un acte organitzat per la Societat Coral “El Micalet”, i que compta amb la participació de nombrosos col·lectius, incloent muixerangues.
Aquest costum de pujar-nos-en a l'esquena dels altres per alçar torres humanes, ací al País Valencià, no és res de nou. El seu origen es troba en antigues danses morisques que es realitzaven arreu del nostre territori, sovint vinculades a rituals i festes, i que acabaven amb l’aixecament d’una torre.
Moltes vegades hem dit que la xicalla és la part més important d’una colla, qui representa millor els valors de les muixerangues, la part imprescindible per culminar les figures i, a més, l’energia per seguir avançant i millorant cada assaig...
Al País Valencià hi ha més de 2.000 persones que practiquen amb regularitat les muixerangues. Però, d’on són les colles amb què xalem per places i carrers arreu del territori? En aquest article us desvetllarem part d’aquests secrets...
Com ja és costum en els últims anys, dissabte vam actuar en la Fira Trovam Proweekend, un dels principals esdeveniments de la indústria cultural valenciana, concretament dedicada a la música, que té lloc a la nostra ciutat.