Breu vocabulari muixeranguer per principiants
 

Breu vocabulari muixeranguer per principiants  

20 de juliol de 2020

Tant si fas muixerangues com si tens amics que en fan, sabràs ben bé que, generalment, als muixeranguers i les muixerangueres, a banda de posar-nos la camisa i endinsar-nos a la pinya, també ens agrada molt parlar del que fem. Bé, no necessàriament del que fem nosaltres ni la nostra colla, sinó de tot allò que envolta el món muixeranguer.

llegir +
Sense oxitocina no hi ha muixerangues

Sense oxitocina no hi ha muixerangues

10 de juliol de 2020

Sovint hem escoltat muixeranguers que diuen que el que els ha fet quedar-se a la muixeranga és l’ambient, l’esperit d’equip, la solidaritat, la identitat, la cultura popular, etc. Molts afirmen que una vegada ho proves, si vas a un assaig, t’hi quedes. I és que hi ha alguna cosa al món muixeranguer que enganxa. Però el que no saben és que l’activitat muixeranguera guarda un valuós secret amb base científica.

llegir +
COMERÇOS AMICS DE LA CONLLOGA

COMERÇOS AMICS DE LA CONLLOGA

6 de juliol de 2020

Comerços Amics de la Conlloga és un projecte que pretén fomentar el consum del xicotet comerç de proximitat entre els membres de la colla i alhora impulsar els comerços i negocis de socis o simpatitzants, així com els col•laboradors habituals, fent-los difusió entre els nostres membres.

llegir +
Orgull de colla

Orgull de colla

30 de juny de 2020

Tenim la sort de celebrar també l’orgull de ser muixerangueres. De pertànyer a una colla de la qual ens sentim orgulloses. Una colla compromesa, que sempre ha estat al costat de la lluita pels drets civils i ciutadans, que sempre ha fet pinya front a les injustícies.

 

llegir +
Contextualització del fet muixeranguer. De l’ostracisme a símbol d’una nova renaixença
 

Contextualització del fet muixeranguer. De l’ostracisme a símbol d’una nova renaixença  

16 de juny de 2020

Les muixerangues no deixen indiferent ningú. Però d’on ve aquest interés sobtat del poble valencià per aquesta antiga tradició? I què ha fet possible que en poc de temps siga tan coneguda? L’esclat muixeranguer, que no mostra símptomes de ser un fenomen efervescent, ha sorprès tothom; també els muixeranguers de tota la vida. Després d’un llarg període de temps en un clar retrocés, en un declivi constant que contreia el món muixeranguer antic, darrerament hem observat com ha reviscolat i crescut, adaptant-se al nou context. En aquest article tractarem d’explicar els factors socials, polítics i culturals que han condicionat l’evolució de les muixerangues, centrant el focus de l’anàlisi en les darreres dècades per tal d’entendre què ha facilitat la seua expansió.

llegir +
Balls i muixeranga

Balls i muixeranga

28 d'abril de 2020

Amb el nom de Ball de Valencians es coneix una sèrie de danses del seguici popular que, amb diferents denominacions, concloïen amb la construcció d'una torre humana i que van ser executades en primer lloc per colles de valencians i més tard per colles que imitaven a aquestes. Amb el pas del temps, amb la seua evolució, i en deslliurar-se de la part ballada, va donar lloc a diverses manifestacions de la cultura popular que basteixen torres, castells i altres construccions humanes.

llegir +
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17